SV
ENNET - en interaktiv dansföreställning där du håller i spelplanenI NET flyttar ett nät in och sprider sig i scenrummet. Tillsammans med tre dansare vecklar du ut föreställningen och ett koreografiskt kalejdoskop uppstår. Här går vi vilse i ett böljande landskap av 192 elastiska fyrkanter, som med dansen som motor öppnar portar till nya rum att kila in våra fantasier i. Till medryckande beats och melodiösa slingor bygger vi tillsammans en delad estetisk erfarenhet.

Som kontrast till samtidens tankar om identitet, autonomi och oberoende, bjuder NET upp till dans genom att ge plats för dig att bli en länk i kedjan, en tråd i nätet eller en atom i molekylen. Med spekulerande nyfikenhet får vi syn på oss själva som delar av nya figurer i konstant transformation. Kanske är det här en värld där sjungande katter gör entré och där pixlade avatarer dansar i en pyramid?
Credits:
Koncept, koreografi & OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh
Dansare: Elinor Tollerz Bratteby, Rebecka Berchtold, Karin Bergman och Liv Mikaela Sanz
Scenografi: OR/ELLER i samarbete med Naemi Gustavsson
Kostym: Naemi Gustavsson
Musik: William Rickman
Grafik, illustration: Agnes Florin
Produktion: OR/ELLER & Nordberg Movement
Samproduktion: Dansehallerne Köpenhamn och Norrlandsoperan, Umeå
I samarbete med: Dansens Hus Stockholm
Genomförs med stöd av Stockholms Stad, Konstnärsnämnden och Kulturrådet

Föreställningen är ca 60 min lång
NET vänder sig till barn och vuxna, från 5år

Föreställningen spelas för barn i lågstadiet och för förskolebarn samt för en blandad publik i teaterrum.

OR/ELLER har sedan 2018 kultiverat sitt intresse för interaktiva föreställningsformat (WEB 2018 och V 2020), innanför en serie som kallas WEB-serien. Serien bygger på ett koreografiskt och scenografiskt koncept, ur vilket fyra föreställningar ska utmynna. 2023 skapas den tredje delen, NÄT, som djupdyker i ett mobilt föreställningsformat. Till skillnad från våra tidigare visuellt starka sceniska verk med stor scenografi, så flyttar denna föreställning scenen in i såväl barnens skolmiljö som i andra typer av rum.


På turné i Danmark: Via nätverket KORA 2023-2025.
Sverigepremiär: Oktober 2023, Dansens Hus, Stockholm.
På turné i Sverige: 2023-2025